Bine ati venit, espressomani!
Marti, 21.01, prajim pentru voi 2 origini din cafelele noastre:

1 Guatemala La Nueva Honey 2019

Lotul din recolta anului 2019 a lui Ovidio Garcia procesat honey ( metoda de uscare intre spalare si natural) demonstreaza cum , atunci cand sunt sustinuti si ajutati, fermierii isi pot perfectiona maiestria si pot crea loturi din ce in ce mai bune de la an la an.

Este al treilea an cand Ovidio alege lot-ul cel mai promitator al recoltei sale si il proceseaza  honey si al doilea an in care noi decidem sa il achizitionam. In vizita Teodorei in Guatemala ea s-a intalnit cu Ovidio si au discutat despre munca si dedicarea necesara pentru acest tip de procesare care implica uscarea boabelor in mucilagiul fructului de cafea, foarte lent, in jur de 20-30 zile, timp in care boabele trebuie miscate si intoarse constant la cateva ore, manual.

Pe langa dorinta de a sustine astfel de fermieri prin rasplatirea muncii lor ne-a convins si profilul aromatic al acestei cafele, elegant, cu note florale, gust de ananas si fructe tropicale si corp mieros. 


2 Colombia Arhuaco Tribe Washed

Am descoperit aceasta cafea anul acesta la Berlin World of Coffee cand ne-am reintalnit cu Rodolfo Rufatti (producatorul si exportatorul tuturor loturilor pe care le importam din El Salvador). Ne-a povestit atunci despre acest proiect minunat pe care l-au inceput impreuna cu tribul Arhuaco si cafeaua lor organica. La momentul in care au inceput colaborarea acest trib isi vindea cafeaua in principal pe piata cafelei de comoditate, vanzandu-si uneori cafeaua organica drept conventionala pentru ca nu reuseau sa ajunga la destui clienti. Telul lui Rodolfo, prin compania sa care produce si exporta cafea, Productor Coffee, este in primul rand sa ii ajute sa isi ridice nivelul calitatii si apoi sa ii ajute sa ajunga la prajitorii care sa ii sustina.

Noi ne-am alaturat cu bucurie acestui proiect si intelegem importanta sustinerii comunitatii Arhuaco. Sunt unul dintre putinele triburi din Americi care sa nu fi fost cuceriti de spanioli. Din fericire, lantul muntos pe care il populeaza din vremuri imemorabile ajunge la altitudini de 5700 metri asa ca, atunci cand amenintarea se apropia, s-au refugiat pe creste si au supravietuit. Sierra Nevada, casa acestui trib, este un microsistem unic: Este un lant muntos indepedent, deconectat de restul muntilor Columbiei, in forma unui triunghi care se inalta din Marea Caribelor pana la cer si pe care exista toate climatele posibile, de la plaje tropicale si pana la creasta permentant inzapezita.

Credem ca tribul Arhuaco detine toate conditiile sa produca o cafea extraordinara si mai credem si ca sustinerea noastra ii va ajuta sa ajunga acolo. Lotul din acest an este dovada acestui lucru, fiind o cafea excelenta pentru sectiunea noasta de Accesible Specialty: dulce si balansata, cu note de mere rosii caramelizate si trufe de ciocolata, aciditate placuta malica si corp cremos, este o cafea care va va face sa zambiti cu toata gura si tot sufletul.

 

 


pungi X 55 Ron (tva inclus)

pungi X 40 Ron (tva inclus)


Cafeaua prajita va fi ambalata in pungi de 250g. Nu exista comanda minima iar transportul este subventionat la 9 Ron (+tva) pentru Bucuresti si 10 Ron (+tva) pentru restul tarii. Comenzile de minim 4 pungi beneficiaza de transport gratuit.  Ridicarea de la sediu este posibila prin semnalarea acestui lucru in campul mentiuni. Cafelele sunt disponibile in limia stocului disponibil. Pentru a putea trimite comanda si a emite factura va rugam sa completati formularul cu toate informatiile solicitate. Informatiile nu vor fi stocate ulterior finalizarii comenzii si nici nu vor fi folosite in nici un alt scop (nici macar pentru newsletter). In cazul in care intampinati probleme va rugam sa ne scrieti la orders@sloanecoffee.com