Bine ati venit, espressomani!
Marti, 4.08 prajim pentru voi 3 origini de espresso si avem pregatita si o origine de filtru (prajirea 28.07)

1 Guatemala La Nueva Honey - espresso

Lotul din recolta anului 2019 a lui Ovidio Garcia procesat honey ( metoda de uscare intre spalare si natural) demonstreaza cum , atunci cand sunt sustinuti si ajutati, fermierii isi pot perfectiona maiestria si pot crea loturi din ce in ce mai bune de la an la an.

Este al treilea an cand Ovidio alege lot-ul cel mai promitator al recoltei sale si il proceseaza  honey si al doilea an in care noi decidem sa il achizitionam. In vizita Teodorei in Guatemala ea s-a intalnit cu Ovidio si au discutat despre munca si dedicarea necesara pentru acest tip de procesare care implica uscarea boabelor in mucilagiul fructului de cafea, foarte lent, in jur de 20-30 zile, timp in care boabele trebuie miscate si intoarse constant la cateva ore, manual.

Pe langa dorinta de a sustine astfel de fermieri prin rasplatirea muncii lor ne-a convins si profilul aromatic al acestei cafele, elegant, cu note florale, gust de ananas si fructe tropicale si corp mieros. 


2 El Salvador Ruffatti Anaerobic 48h Honey - filtru

Cu mult timp în urmă, familia Ruffatti s-a mutat în El Salvador din Torino, Italia și a început să planteze cafea la scurt timp după aceea, iar ferma sa Finca El Salvador este acum la a 5-a generație. Situată în vârful Cerro El Aguila, pe fața nordică a muntelui Apaneca-Ilamatepec, cafeaua este plantată până la 1640 de metri. Peste această altitudine este mult prea frig pentru a planta Bourbon, deși este posibil ca pe viitor datorită schimbărilor climatice să se depăsească aceste altitudini. 

Cafeaua a fost prelucrată de echipa Productor.Coffee condusă de Rodolfo Ruffatti Battle din Juayua, care după ani de încercări au lansat producția de procesare anaerobă. Cafeaua este procesata Honey de echipa Producator.Coffee din Juayua, iar după succesul lotului natural pe care l-am l-am avut anterior, cu aceeasi prelucrare fermentare anaeroba 48 de ore, a vrut sa vedem cat de mult schimbarea procesarii influenteaza profilul de gust al cafelei. Am fost incantati sa descoperim ca notele de pruna galbena, aciditatea pomello si gustul fudge erau inca acolo, dar notele boozy ale naturalului transformate într-un finisaj picant de scortisoara in timp ce aroma profilul in ansamblu este mult mai curat.


3 Peru Decaf Sol y Cafe SWD Organic

Chiar si cel mai indarjit iubitor al cafelei si-a dorit uneori sa se bucure de o ceasca de cafea, de aroma si gustul acesteia fara sa experimenteze efectele cofeinei. Pentru unii nu este nici macar o optiune,  cafeina fiind de evitat din ratiuni medicale.

Din aceste motive a aparut dorinta de a realiza o cafea decofeinizata. Cofeina este un compus solubil in apa ceea ce face ca procesul de decofeinizare sa aiba loc prin spalare, asupra cafelei verzi. Spalata insa prea mult, cafeaua pierde nu doar cofeina ci se dizolva si multi dintre compusii care fac o cafea sa fie aromata si gustoasa. Procesul de decafeinizare intampina deci o mare provocare : cum scoti cafeina din boabele verzi fara a afecta restul compusilor care in urma prajirii produc o cafea delicioasa?

Primele incercari nu au raspuns foarte bine acestei probleme si au daunat grav reputatiei cafelei decaf. Ba chiar industria specialty a generat o serie de glumite, majoritatea rautacioase, la adresa cafelei decaf. 

Adevarul este insa ca la momentul actual ne bucuram de cateva metode de decofeinizare capabile sa scoate o buna parte din cofeina cafelei lasand majoritatea compusilor aromatici la locul lor. Cele in care se folosesc solventi, desi ne-daunatori sanatatii, sunt inca evitate de zona specialty in care se folosesc cel mai des metoda prin CO2 sau Swiss Water Decaf.

Acest lot din Peru, de la ferma Sol y Cafe este un lot organic caruia i s-a aplicat metoda de decafeinare numita Swiss Water. Este un proces organic, 100% lipsit de chimicale, descoperit in anii '30. Decofeinizarea se realizeaza asupra cafelei verzi fara adaugarea nici unei chimicale ci prin folosirea unei solutii supra-saturata de cafea. Aceasta solutie este deja saturata cu toti compusii solubili in apa din care s-a indepartat cofeina, astfel incat moleculele compusilor dezirabili nu vor mai trece in solutia supra-saturata (pentru ca sunt deja acolo) insa cafeina va trece. Solutia supra-saturata ia cu ea cofeina dar lasa toata aroma boabelor verzi.

Fara a fi mari iubitori de cafea decofeinizata recunoastem ca acest lot ne-a surprins si ne-a depasit mult asteptarile. Este o cafea foarte dulce si echilibrata, cu note aromatice de gofre dulci, caramel, unt si portocale rosii. 


pungi X 55 Ron (tva inclus)

pungi X 56 Ron (tva inclus)

pungi X 50 Ron (tva inclus)

Metoda Plata
Metoda Livrare
TotalCafeaua va fi ambalata in pungi de 250g (Guatemala La Nueva si Peru El Gallito) si 200g (El Salvador Ruffatti Anaerobic Honey). Nu exista comanda minima iar transportul este subventionat la 10 Ron (+TVA). Comenzile de minim 4 pungi beneficiaza de transport gratuit.

Acum ridicarea de la sediu este posibila prin semnalarea acestui lucru in campul mentiuni si am deschis TERASA! Va asteptam!

Cafelele sunt disponibile in limia stocului disponibil. Pentru a putea trimite comanda si a emite factura va rugam sa completati formularul cu toate informatiile solicitate. Informatiile nu vor fi stocate ulterior finalizarii comenzii si nici nu vor fi folosite in nici un alt scop (nici macar pentru newsletter). In cazul in care intampinati probleme va rugam sa ne scrieti la orders@sloanecoffee.com