Bine ati venit, espressomani!
Marti, 22 Septembrie, prajim pentru voi:

1 Kenya Kangiri AA - filtru

Dupa multe cautari si profile aromatice degustate care nu se ridicau la standardele cu care v-am obisnuit pentru aceasta origine, am reusit sa gasim profilul unei Kenya pe care isi merita locul printre celalalte Premium Lots. 


Aceasta cafea isi incepe povestea pe dealurile din regiunea Muranga, din zona Muntilor Aberdare, crescuta la 1600-1700 masl si procesata prin spalare la Cooperativa Sociala Kangiri, din care am selectat grading-ul AA. 

Este o cafea surprinzatoare, o explozie de fructe care in orice metoda de preparere ne surprinde cu noi arome, dar dintre care am remarcat curmale, kiwi, kaki, mere, suc de mere, grapefruit dulce.  


2 Nicaragua San Pedro H3 Natural - filtru

Aceasta cafea cu procesare naturala este un microlot care provine de la ferma San Pedro din regiunea Santa Luz Estate, Nicaragua. Crescuta deasupra celorlalte ferme de pe mosie, pe pantele orientate spre vest, intr-un sol vulcanic, ciresele de cafea sunt selectionate manual in momentul in care sunt foarte coapte si apoi sunt uscate la o temperatura constanta si foarte joasa, pentru a-i crea notele fructate.

Varietalul H3 a fost plantat aici in 2015, fiind un hibrid intre Caturra si varietaluri endemice ethiopiene, proiectat special pentru a creste la altitudini de peste 1300 masl. Fiind creat in primul val de varietaluri hibrid F1, H3 inca este partial susceptibil la boala numita "leaf rust", insa si-a mentinut prezenta pe campuri datorita calitatii exceptionale in ceasca. 

Profilul aromatic este unul memorabil si deosebit cu note dulci de afine, cirese, mango, papaya si rom.


3 Ethiopia Bonde Women (1kg)

Aceasta cafea provine din varietalul Heirloom, procesarea sa fiind una spalata, iar boabele crescand la altitudini de peste 2100 masl.

Tizita Bizuneh este sotia lui Israel Degfa, un producator renumit care detine multe statii de spalare a cafelei si cu care colaboram de mult timp. Pe langa faptul ca ea conduce ferma Bonde Kochere, statia de spalare este in totalitate administrata de femei. In Ethiopia, este aproape imposibil ca o femeie sa conduca statii de spalare si sa se ocupe de aspectele administrative ale acestora. Statiile colecteaza ciresele de cafea de la mici fermieri din regiunea Sidano. Sistemul de fairtrade implementat de Israel in celelalte statii de spalare functioneaza foarte bine si aici. Acest sistem de plata functioneaza in Ethiopia prin intermediul guvernului, care stabileste un pret fix la fiecare recolta. Pentru a implementa sistemul in randul fermierilor, Israel i-a invatat pe acestia sa recolteze cafele mai bune, la preturi premium, cumparandu-le intotdeauna boabele si sustinandu-i financiar. Pentru a avea control asupra proiectului, el a creat un program de inregistrare pentru fermieri. Acestia au fiecare un numar de inregistrare pentru a tine evidenta progresului, totul pentru a mentine o relatie de durata. De asemenea, Israel le ofera micro finantari celor care isi doresc sa isi imbunatateasca calitatea cafelelor. Fermierii sunt platiti cash la livrarea cafelei, iar cei care cresc calitatea boabelor primesc si o suma aditionala la cateva saptamani dupa ce cafeaua este vanduta. Apartenenta la sistem nu inseamna ca trebuie sa ii vanda exclusiv lui Israel, respectiv Tizitei, in cazul acestei fermei, ci doar ca au posibilitatea de a se gasi unul pe celalalt prin intermediul unei baze de date si ca pot accesa facilitati precum scoli sau centre de asistenta medicala.

Am gasit in ceasca note de piersica, iasomie, ceai alb si lamaie dulce.


pungi X 60 Ron (tva inclus)

pungi X 50 Ron (tva inclus)

pungi X 140 Ron (tva inclus)

Metoda Plata
Metoda Livrare
TotalEthiopia Bonde Women va fi ambalata in pungi de 1000g, Kenya Kangiri AA este ambalata in pungi de 250g, iar Nicaragua San Pedro la pungi de 200g. Nu exista comanda minima, iar transportul este gratuit pentru toate comenzile de peste 1kg, in toata tara.  Acum ridicarea de la sediu este posibila prin semnalarea acestui lucru in campul mentiuni si va asteptam sa ne bucuram de ultimele zile pe terasa. Va asteptam!

Cafelele sunt disponibile in limia stocului disponibil. Pentru a putea trimite comanda si a emite factura va rugam sa completati formularul cu toate informatiile solicitate. Informatiile nu vor fi stocate ulterior finalizarii comenzii si nici nu vor fi folosite in nici un alt scop (nici macar pentru newsletter). In cazul in care intampinati probleme va rugam sa ne scrieti la orders@sloanecoffee.com